Hoe maak je prachtige informatie over sociale media in minuten

Hoe maak ik een fantastische infographics voor sociale media in minuten?

Recent heb ik veel vragen gekregen over het creëren van infographics voor social media. Mensen zijn wanhopig om te weten hoe u overtuigende afbeeldingen creëert die veel rechten, overeenkomsten en shares opleveren.

Ik heb zelfs aangeboden om vrij goed te betalen om infographics voor social media voor verschillende personen te creëren. Maar de waarheid is, ik voel me schuldig, omdat het eigenlijk heel makkelijk is om deze afbeeldingen te produceren: hoeveel kosten moet je maken voor infographics?

Alles wat je moet weten is:

Welk platform creëer je een infographic voor? Wat is het belangrijkste bericht of de gegevens die u over wilt brengen? Hoe u die informatie in de beste indeling kunt positioneren.

Deze handleiding helpt u om binnen enkele minuten prachtige beelden te maken voor sociale media zonder de bank te breken.

Laten we beginnen.
1) Infographics creëren voor verschillende sociale platforms

Er zijn tal van sociale media platforms waarvoor infographics goed presteren, maar de meest populaire zijn Pinterest, Facebook, Twitter en Instagram.

Ik ga het proces van het creëren van infographics voor Pinterest overslaan omdat de meeste maten zonder probleem kunnen worden geüpload. Maar als u op zoek bent naar een diepgaand begrip van het ontwerpen voor Pinterest, kijk dan deze handleiding over infografisch ontwerp voor Pinterest.

Twitter
De afmetingen van Twitter voor gedeelde inhoud is 440px bij 220px.
Hier is de werkelijke grootte. Merk op dat het vrij klein is. Het is niet makkelijk om iets te ontwerpen voor zo’n kleine ruimte, dus het is belangrijk om de inhoud die u op de afbeelding opneemt te beperken.

Ik beveel aan om uw ontwerp op een doek te maken dat 880px is bij 440px. Door de grootte te verdubbelen heeft u een bredere oppervlakte om mee te werken, en het beeld wordt nog steeds perfect aangepast aan de sociale media.

Facebook
De afmetingen van Facebook voor artikelen en blog berichten zijn 1200px bij 620px. Dit is de perfecte maat voor de infographics. Als u op de afbeelding klikt, ziet u dat de volledige grootte bijna dubbel is wat u hier ziet.

Dat komt omdat Facebook het beeld automatisch aanpast om de beste kwaliteit aan gebruikers te bieden.

Instagram
Instagram’s afmetingen zijn 1080px bij 1080px. Hier is de werkelijke grootte.
Nogmaals, dit verandert in een veel kleinere afmeting en kan worden ontworpen op 800px bij 800px of 600px bij 600px om het gemakkelijker te maken voor u om het hele infografische systeem te visualiseren.

Nu u de verschillende dimensies begrijpt waarmee u voor elk platform kunt werken, kunt u verder bepalen welke boodschap en welke gegevens u wilt opnemen in uw afbeeldingen.

2) Uw bericht en gegevens kiezen

Typisch voor een social media image, wil je voorkomen dat je visuele inhoud tekst zwaar maakt. Sociale mediabeelden zijn meestal een inleiding tot een langere inhoudsopgave. Enkele algemene toepassingen van social media infographics zijn:

  1. Inspirerende citaten
  2. Grafieken
  3. feiten
  4. titels

Probeer binnen de bovenstaande vier grenzen te blijven bij het ontwerpen van visuele inhoud voor sociaal.

Inspirerende citaten
Inspirerende citaten presteren het best op platforms zoals Twitter en Instagram. Foundr Magazine doet een uitstekend werk met behulp van inspirerende citaat infographics om hun volgelingstelling en algemene betrokkenheid op Instagram te stimuleren.

Hier ziet u hoe hun Instagram feed ziet:
Merk op dat de inhoud niet bijzonder moeilijk is om te maken, maar ziet er nog steeds schoon uit en levert een specifiek bericht over. Foundr gebruikt Instagram om veel verkeer naar hun website te sturen en naar hun cursus die andere jonge ondernemers leert hoe meer followers op Instagram kunnen worden.

infographics zijn een goede tool voor social media

Grafieken
Grafieken zijn een geweldige manier om engagement met alle sociale platforms te vergroten. Ze kunnen worden gebruikt om te motiveren en te inspireren, te informeren en op te leiden, of zelfs voor humor te gebruiken.

Ze zijn ook makkelijk te delen op Instagram, Twitter en Facebook met gemak. Kijk in onderstaande tabel door Eugene Woo op koffieconsumptie per land. Het onderwerp is interessant en niet te comp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *