Kun je bezwaar maken wanneer het tegenzit?

De klok tikt voor degenen van ons waarvan ons pensioen dichterbij komt en veel mensen zijn in een zorgwekkende positie omdat zij weten dat hun spaargeld, overheidspensioen en andere pensioenen van hun werk gewoon niet genoeg zijn om ze door hun pensioen heen te loodsen.

Als je in die positie bent, dan moet je je hoofd niet in het zand begraven alsof het probleem niet bestaat en je moet niet paniek raken. Hier zijn de stappen die u nu moet nemen als u denkt dat uw pensioen niet hoog genoeg zal zijn als u met pensioen gaat. Bezwaren zijn er genoeg, maar nooit voldoende om een goed punt te maken.

Controleer de feiten

Het eerste wat je moet doen is om ervoor te zorgen dat je al je feiten juist hebt en wat berekeningen maakt. Ontdek van welk inkomen je pensioenen je zullen voorzien, op basis van je huidige bijdragen, controleer welke overheidspensioenen je voor in aanmerking komt en in het slechtste geval kijken naar welke voordelen de overheid voor je beschikbaar zou kunnen stellen, als je totale pensioeninkomen niet hoog zouden zijn genoeg om u te ondersteunen. Als u hulp nodig hebt om uw volledige voordelen te verkrijgen, of als u denkt dat uw voordelen onjuist zijn berekend, kunt u juridisch advies verkrijgen van een lokale advieswebsite in uw land. Bedenk ook dat je wellicht niet altijd werkzaam zal blijven, aangezien je ook steeds gemakkelijker ontslagen zou kunnen worden en de uwv zou moeten aanspreken.

Kijk naar uw activa

U hoeft niet in paniek te schieten en te beginnen met het verkopen van alle activa die u momenteel heeft, maar u dient uw activa in uw berekeningen van uw potentiële toekomstige inkomsten te omvatten. Als u bijvoorbeeld een eigen woning heeft, is de inflatie weer toegenomen, dus er kan een aanzienlijke overwaarde op uw huis zijn op het moment dat u met pensioen gaat. Als u dat wilt, kunt u overwegen om uw woning te verkleinen, of u kunt kijken naar de haalbaarheid van het verkrijgen van een aandelenlening tegen uw eigendom.

Het sparen van geld voor je pensioen is niet onmogelijk

Misschien moet je nu downsizen om genoeg geld te sparen voor je pensioen, maar de mate van downsizing is waarschijnlijk niet zo drastisch als je zou kunnen vrezen. Kijk hoeveel geld u in uw pensioen nodig heeft om comfortabel te leven, rekening houdend met het feit dat u mettertijd minder actief wordt en minder dingen wilt doen. Natuurlijk zouden we elk jaar graag op vakantie gaan wanneer we met pensioen gaan, maar we moeten allemaal reëel blijven. Als u bent uitgegaan van hoeveel extra geld u nodig hebt om te besparen om u door uw pensioen te loodsen, dan kunt u kijken naar wat u nu kunt bezuinigen zonder bezwaren om u te voorzien in een hoog genoeg besteedbaar inkomen om te sparen voor uw pensioen.

Wat te doen als ziekte je in dit probleem heeft gebracht

Als u niet voldoende in staat bent geweest om uw pensioen te betalen wegens slechte gezondheid, moet u controleren welke sociale zekerheidsuitkeringen voor u beschikbaar kunnen zijn wanneer u de pensioengerechtigde leeftijd overschrijdt. Als u helemaal bezorgd bent dat u niet ontvangt waar u recht op heeft, zijn er lokale advieswebsites waar u hulp kunt vinden over hoe u ervoor zorgt dat u alle staat ontvangt voordelen waarop u gerechtigd bent.

Doe nu, niet later

Uitzoeken dat uw pensioen niet hoog genoeg is, kan een zorgwekkend en stressvolle onderneming zijn. Of het nu gaat omdat je niet genoeg betaalt voor je overheidspensioen, of dat je niet genoeg bijdragen hebt gedaan in een prive pensioen, het belangrijkste is dat je nu het probleem moet aanpakken. Hoe eerder u uw berekeningen doet en u advies inwint, hoe meer tijd u hebt om ervoor te zorgen dat u voldoende inkomen heeft om u comfortabel te zien door uw pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *